A MODUS minőségellenőrzési szoftver használatával a minőségellenőrzési feladatokat tudjuk összefogni a cég egészére vonatkozóan. Így felöleli az összes telephely idegen áru átvételi és minősítési feladatait, továbbá az üzemek saját előállítású termék minőségellenőrzési feladatait.


Az alábbiakban részletesebben bemutatjuk minőségellenőrzési szoftverünket.

A minőségellenőrzési szoftver kapcsolódik a termelési, beszerzési és készlet modulokhoz. Élelmiszerek esetében mikrobiológiai minősítés is végezhető.

A minőségellenőrzés a vásárolt alapanyagok, mezőgazdasági nyersanyagok, és a gyártott saját termékek (félkész és kész) körét érinti. Követelmény az, hogy a termékek adagszám (sarzs, LOT) szintű nyilvántartása megvalósuljon, mert a minősítési adatok mindig adagszámhoz kapcsolhatók.

A rendszerben elemi minősítéseket definiálhatunk. Az elemi minősítésekből a felhasználó termékenként vagy termék csoportonként minősítő lapokat állíthat össze. A minősítő lap soraihoz előírásokat rendelhetünk.

A minősítés folyamán a program egy termék minősítő lapján az előzőleg definiált adatokat kéri be, melyeket az előírás alapján minősít. Lehet informatív jellegű adatokat is tenni a minősítő lapra, melyeket a program nem értékel. A bevitt adatsor alapján a program minősít, de a végső minősítést a kezelő felülbírálhatja. A már bevitt minősítési adatsort értékelhetünk egy másik, a termékhez tartozó előírás szerint is. Megfelelő minősítés esetén az adagszám zárolását automatikusan feloldja a program.

A beépülések nyilvántartásán keresztül a rendszer lehetővé teszi az anyagok és késztermékek minőségének nyomonkövetését az alapanyag beérkezéstől több feldolgozási fázison keresztül a késztermék fázisig, a kiszállításig.

Vásárolt anyagoknál egy adagszám egy szállítmány egy cikkét jelenti. Késztermékeknél egy cikk vagy több műszakban gyártott homogén mennyisége tartozik egy adagszámhoz, de egy cikk egy műszakban gyártott mennyisége lehet több adagszám is.


Úgy gondoljuk, hogy minden cégnek más-más hardver, és szoftver igényei vannak, melyekkel kapcsolatban rugalmasak vagyunk. Igyekszünk partnereink igényeit a legmesszebbmenőkig kielégíteni. Honlapunkon található megoldásaink pusztán alapvető bemutatására, tájékoztatásra elegendő. Ahhoz, hogy megfelelő képet kapjon a rendszerünk működéséről (ami fontos a jó döntés meghozatalában), szükséges, hogy felvegye velünk a kapcsolatot akár személyesen, akár telefon, vagy e-mail formájában. Elérhetőségeinket a Kapcsolat menüpontban találhatja.


A Minőségellenőrzési modulunk vállalatirányító rendszerünk egyik része, mely moduláris felépítésű. Minden modul önállóan is használható. Az egyes alkalmazások szinte tetszés szerint építhetők egymás mellé. Több modul együttes használata növelik egymás hatékonyságát. A MODUS Integrált Vállalatirányítási Rendszer további moduljairól ITT tájékozódhat.

integrált vállalatirányítási rendszer
LinkedIn