A MODUS kontrolling modulja segítségével a pénzügyi tervezés és a kontrolling területén jelentkező feladatokat tudja elvégezni.


Tetszőleges számú tervvariáció elkészítését több beépített tervezési modell segíti. Ezek a modellek támogatják a top-down, bottom-up és az ellenáramú tervezést. A rendszer tartalmaz integrált pénzügyi tervezési modellt (IPS), melynek segítségével a rögzített, piaci tervezési információk átvezetődnek a fastruktúrába, és a vállalatra gyakorolt változásokat azonnal megjelenítik a mérleg, eredmény, cashflow struktúrában.
Az elemzési eszközök széles tárházával (ABC, Pareto és eltérés-analízis) biztosítja az adatok kiértékelését. Az eltérés mértékének megfelelően különféle figyelmeztetetési határokat tud definiálni – azért, hogy a vezető egy pillanat alatt meghatározza a kritikus értékeket.


A Kontrolling modul vállalatirányító rendszerünk egyik része, mely moduláris felépítésű. Minden modul önállóan is használható. Az egyes alkalmazások szinte tetszés szerint építhetők egymás mellé. Több modul együttes használata növelik egymás hatékonyságát. A MODUS Integrált Vállalatirányítási Rendszer további moduljairól ITT tájékozódhat.

integrált vállalatirányítási rendszer
LinkedIn