A MODUS kontrolling modulja a Penta Consulting Kft. terméke, amely a MODUS vállalatirányítási rendszerrel integráltan működik.


Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a Penta Consulting Kft. kontrolling szoftverét.

A SENECA névre keresztelt szoftver egy tökéletes megoldás azokhoz az elvárásokhoz, amelyek a pénzügyi tervezés és a kontrolling területén jelentkeznek. Tetszőleges számú tervvariáció elkészítését több beépített tervezési modell segíti. Ezek a modellek támogatják a top-down, bottom-up és az ellenáramú tervezést. A rendszer tartalmaz integrált pénzügyi tervezési modellt (IPS), melynek segítségével a rögzített, piaci tervezési információk átvezetődnek a fastruktúrába, és a vállalatra gyakorolt változásokat azonnal megjelenítik a mérleg, eredmény, cashflow struktúrában.
A SENECA az elemzési eszközök széles tárházával (ABC, Pareto és eltérés-analízis) biztosítja az adatok kiértékelését. Az eltérés mértékének megfelelően különféle figyelmeztetetési határokat tud definiálni – azért, hogy a vezető egy pillanat alatt meghatározza a kritikus értékeket.
A kontrollingrendszer naprakészségét garantálja a beépített, automatikus adat- és struktúraimportálási lehetőség, amelynek tényadatait közvetlenül az ERP-rendszerek biztosítják.
A SENECA a vezetők döntéshozatalát vizuálisan is támogatja online módon dashboardok, grafikonok, valamint vezetői riportok segítségével.


A Kontrolling modul vállalatirányító rendszerünk egyik része, mely moduláris felépítésű. Minden modul önállóan is használható. Az egyes alkalmazások szinte tetszés szerint építhetők egymás mellé. Több modul együttes használata növelik egymás hatékonyságát. A MODUS Integrált Vállalatirányítási Rendszer további moduljairól ITT tájékozódhat.

integrált vállalatirányítási rendszer
LinkedIn